Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
U werkt graag met mensen en vindt het een uitdaging om een organisatie beter te maken. Dan is de opleiding Personeel en organisatie de perfecte opleiding voor u! Deze opleiding is zeer breed opgezet en laat organisatiekunde en personeelsmanagement op een unieke manier in elkaar overvloeien.Deze twee vakgebieden hebben namelijk veel raakvlakken en kennis van beide gebieden biedt u de mogelijkheid om op een ongekend hoog niveau binnen een organisatie te fungeren!
Goed personeel is de motor van elke organisatie. Anderzijds dient een organisatie zo opgebouwd en gestructureerd te zijn dat er een perfect kader ontstaat waarbinnen het personeel kan fungeren. Het een kan absoluut niet zonder het ander en dat is iets wat u terugziet in deze opleiding. We zoeken constant het raakvlak op tussen de vakgebieden personeelsmanagement en organisatiekunde en stimuleren u zo om “outside the box” te denken.
Als afgestudeerd HBO’er Personeel en Organisatie bent u breed inzetbaar. U kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan als Personeelsmanager. Een goede Personeelsmanager kan goud waard zijn voor een organisatie. Als het personeel goed functioneert en zich op zijn plaats voelt dan is dit ook in positieve zin terug te zien in het resultaat van een onderneming. U bent de schakel tussen het personeel en het management van een organisatie en bent constant bezig om de optimale werksituatie binnen een organisatie te creëren.
U neemt nieuw personeel aan, stelt scholingsplannen op, motiveert het personeel en helpt het management met het doorvoeren van organisatorische veranderingen. Verder beoordeelt u werknemers, stelt u planningen op en stelt u personeelsplannen op. Een personeelsmanager wordt echter ook als een echte vertrouwenspersoon gezien. Als er bij werknemers zaken spelen, bijvoorbeeld op privé-gebied, dan bent u vaak het eerste aanspreekpunt. Natuurlijk bent u ook constant op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en implementeert u eventuele veranderingen in de organisatie.
De kennis die u in deze opleiding opdoet gaat echter een stuk verder. U wordt namelijk niet alleen opgeleid tot een specialist op het gebied van personeelsmanagement, maar bent ook in staat om complexe organisatorische vraagstukken op te lossen. U doet namelijk ook kennis op van bijvoorbeeld logistiek, marketing, financieel management en organisatiekunde en bent in staat om op hoog niveau mee te denken over zaken die op deze gebieden binnen een organisatie spelen.
Door het volgen van deze opleiding bent u straks dus niet alleen een specialist op het gebied van personeelmanagement maar bent u door uw bedrijfskundige kennis breed inzetbaar binnen de gehele organisatie!
Opleidingsinhoud

De opleiding Personeel & Organisatie bestaat uit 12 onderwijs-eenheden, een stage/praktijkcomponent en een afstudeeropdracht.
Net als in de werkelijkheid staan de verschillende vakgebieden binnen een onderwijseenheid niet los van elkaar, maar is er een duidelijke relatie en integratie tussen de afzonderlijke vakgebieden. Iedere onderwijseenheid bestaat uit een aantal toetseenheden (vakken). Een toetseenheid is een cluster van leerstof die afgerond wordt met een beoordeling. In de meeste gevallen zal de beoordeling gebeuren op basis van een schriftelijke tentamen en een afsluitende action learning opdracht. Door middel van de action learning opdracht wordt de theorie gekoppeld aan de beroepspraktijk.
De opleiding bestaat uit twee fases: een propedeuse fase (eerste jaar) en een hoofdfase. In het eerste jaar maakt u door middel van een aantal inleidende vakken kennis met het vakgebied Personeel & Organisatie. Als u de propedeuse fase succesvol afrondt, ontvangt u het officiële propedeuse-diploma.
Vooropleiding
Een HAVO-, VWO- of MBO-diploma (niveau 4) is voor toelating tot een HBO Bachelor-opleiding vereist. Bent u 21 jaar of ouder en niet in het bezit van één van deze diploma’s, dan bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de 21+ toets. U kunt deze optie aankruisen op het aanmeldformulier.Middels deze gratis toets kunt u alsnog aantonen over het juiste niveau te beschikken. Deze toets hoeft u vooraf niet voor te bereiden. De toelatingscommissie besluit naar aanleiding van de uitslag van de toets, of u met de HBO Bachelor-opleiding kunt starten.
Kosten
Studeren MET hulp, prijs per studiejaar € 1299,00 of 12 x € 119,00Het lesgeld is inclusief de benodigde leerboeken en lesstof.
Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?
Voor wie is de opleiding bedoeld?- Personen met een aan personeel & organisatie gerelateerde vooropleiding die in relatief korte tijd diepgaande kennis willen opdoen van een aantal andere aanverwante vakgebieden (zoals logistiek, marketing, financieel management). Dit is mogelijk door de vrijstellingsmogelijkheden. Uiteraard dient u wel te voldoen aan de vooropleidingseisen.
- Personen met een aanverwante vooropleiding die in relatief korte tijd diepgaande kennis willen opdoen van personeel & organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die een vooropleiding hebben gevolgd op het gebied van marketing, logistiek of financieel management. Dit is mogelijk door de vrijstellingsmogelijkheden. Uiteraard dient u wel te voldoen aan de vooropleidingseisen.
- Personen die voldoen aan de vooropleidingseisen maar geen personeel & organisatie gerelateerde of aanverwante vooropleiding hebben gevolgd. Door middel van het volgen van deze opleiding is het mogelijk om in zeer beknopte periode een krachtige basis op het gebied van personeel & organisatie te vormen.