Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Wat is Vrije tijd?Vrije tijd is de periode waarin men niet werkt. Het biedt de mogelijkheid om dat te doen wat mensen in eigen tijd graag doen, bijvoorbeeld het beoefenen van een hobby, sporten, televisie kijken, het bezoeken van pretparken en evenementen. Je denkt bij aanvang van je studie niet direct aan de zakelijkekant van vrije tijd.
Binnen de opleiding vrijetijdsmanagement van Studio T laten we je daarmee kennis-maken en er mee omgaan in de afstudeerrichting Vrijetijdsmanagement.
Waar kun je gaan werken na je opleiding?
Voorbeelden van beroepen zijn: Teamleider facilities, Floormanager retail, Hoofd sport & recreatie, Shiftleader recreatie en teamleider activiteiten.
Opleidingsinhoud
Wat leer jeAls vrijetijdsmanager pak je flink aan. Binnen je studie krijg je te maken met entertainment, organiseren van evenementen, cultuur en trends en de daarbij behorende managementvaardigheden. Je leert de vrijetijdsbesteding van je doelgroep te onderzoeken, en te analyseren, je leert plannen, projecten en activiteiten te realiseren en te evalueren. Je oefent je vaardigheden in communiceren, informatica, projectmatig werken en je communiceert in talen als Nederlands, Engels en misschien ook in Frans of Spaans.
Inhoud per fase
De eerste fase is een oriëntatie. In de tweede en derde fase van de Studio T-opleiding vindt verbreding en verdieping plaats van theorie en leer je beroepsvaardigheden hanteren. Je leert bijvoorbeeld vrijetijdssystemen kennen en opbouwen in een samenhangende keten van vrijetijdsbelevenissen. En je wordt uitgedaagd nieuwe vrijetijdsproducten te ontwikkelen.
In de laatste fase werk je aan je afstudeeropdracht. Doorstromen van je afstudeeropdracht naar betaald werk wordt dan als “bijna-professional” gemakkelijker. Je hebt dan beleidsmatig inzicht en organisatorische kwaliteiten verworven. Je hebt oog gekregen voor andere culturen en een passie om met verschillende doelgroepen te werken.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Toelatingseisen- Alle sectoren van het VMBO
- Je doet mee aan een intake, die bestaat uit een gesprek, een groepsopdracht, een presentatie van jezelf en een schriftelijke test. De intake duurt een halve dag.